Thursday, November 10, 2011

:: ISC 5 : coming soon ::


Islamic Summer Camp, lebih sinonim dengan ringkasan ISC kini kembali. Program tahunan anjuran PersatuanSiswazah Sabah (PSS) ini menjadi tunjang tertubuhnya Kelab Remaja Ukhuwwah (KRU) menjelang akhir tahun 2007.

Pada tahun 2008, ahlinya terlalu sedikit. Namun, bilangan yang sedikit itu tidak menjadi alasan untuk KRU bergerakkerja dan hasilnya,kini cawangan KRU telah pun berada di seluruh daerah bahagian Pantai Barat Selatan Sabah termasuklah Kundasang, Ranau dan Sipitang.

Aku masih ingat lagi kali pertama ISC diadakan di Terayung Camp Site. Aktivitinya terbaik + speechless, cukup sesuai bagi remaja yang ingin mengisi masa lapang semasa cuti persekolahan. Ilmu, pengalaman, leadership dan lain-lain lagi, semua bertambah (bilangan friends dalam facebook pun bertambah..hehe)

Yuran..?? Takda hal lah..tak sampai RM50 untuk 3 hari 2 malam. Memang cukup murah, bagi aku yang pernah join ISC ni..sepatutnya yuran untuk program ni lagi mahal, tak setimpal dengan harga yang ditawarkan. Nasib baik bukan aku yang jadi organizer..hehe


Nantikan ISC 5!!!


Moga pertemuan yang bermula saat itu tidak akan pernah berakhir sampai bila-bila. Buat adik-adik yang pernah join Kem Remaja Islam..jom kita ubat rindu + eratkan ukhuwwah dalam ISC pula.


(klik gambar di atas untuk access ke page ISC 2011)
 



link :-

n_n

:: followers ::