Thursday, September 29, 2011

:: 3 september 2011 ::

Wah..tak sangka pulak, hari ni dah masuk minggu ke-4 aku di kampus ni. Rasa macam nak refresh je detik-detik aku sampai kat sini.

:: 3 September ::

Esok nak fly balik KL dah. Dan aku??? Pergh..macam biasa, maklumlah..masih dalam mood raya. So, malam last tu aku sempat lagi beraya kat umah member walaupun beg masih terbongkang luas tak isi pakaian lagi..plus, parents pun dah bising suruh aku packing..hehe..

Beraya punya pasal, aku postpone packing barang. Dalam plan, aku nak packing esok subuh tak pun tengah malam nanti. Kalau korang nak tahu, biasanya, malam last sebelum flight ni aku memang takkan tidur malam paling kurang pun tidur kejap je(ceh, tidur jugak kn..)

Sebolehnya aku nak hirup udara segar di bumi Sabah ni sepuas-puasnya. Kata orang ajal maut di tangan Allah. Entahlah. Aku selalu berfikiran sedemikian, mungkin agak negative bagi sesetengah orang tapi bagi aku.. The way you think determine who you are. Aku tak ingatlah ni kata-kata siapa..hehe

 :: my beloved family ::

 
:: n_n ::

Terima kasih kepada sahabat dan sahabiah yang turut menceriakan Aidilfitri aku tahun ini, buat sahabat-sahabat yang tak terziarah, kemaafan ku mohon. Sama-sama kita berdoa agar diberi kesempatan untuk bertemu pada masa akan datang. 


Nak tahu apa yang berlaku pada 4 September 2011..??haha
Tunggu ye..I’ll share it to you as soon as possible..
n_n

“Masa takkan pernah menunggu kita. Oleh itu, sentiasalah berpesan-pesan akan kebaikan. Paling kurang pun muhasabah dan memohon maaf akan kekhilafan diri” [ inspired by The Holy Quran, 103 : 1-3 ]

Friday, September 9, 2011

:: Diari Percutian : Mei ::


Episod percutian kini kian berakhir. Hari-hariku semakin suntuk. Masaku makin mencemburui. Hmm..sejenak aku berfikir mengenangkn ibrah di sebalik setiap program2 yang terlaksana sepanjang percutian.

DIARI PERCUTIAN

15 Mei 2011
Allah telah mengizinkanku untuk kembali ke bumi Sabah yang kini sarat dengan program-program dakwah. Pernah sekali, 3 program dijalankan serentak tanpa AJK Pelaksana dan fasilitator yang mencukupi. Meskipun terpaksa bergerak dari satu daerah ke daerah lain, semuanya tetap dilaksanakan kerana ia adalah amanah untuk berkongsi Islam kepada semua lapisan masyarakat.

21 Mei 2011 : Kelas tarannum
Semuanya bermula dengan kelas tarannum di Masjid Negeri Sabah. Berita ini ku terima daripada seorang sahabat yang begitu berminat dalam mempelajari seni tarannum al-Quran meskipun tidak pernah belajar asas tarannum, walaubagaimanapun keinginannya cukup tinggi.  Jauh berbeda dengan aku yang pernah belajar asas tarannum tetapi tidak mengamalkannya. Dan yang paling penting bukan aku yang jadi guru, aku turut serta untuk menjadi anak murid.

27 – 29 Mei 2011
Hmm..seingat aku, weekend ni aku just duduk rumah sementara menunggu panggilan setelah melaporkan diri sedia untuk dikerah bagi mengisi kelompangan aktiviti cuti meskipun lapor diri disampaikan hanya melalui SMS. Selain daripada tu, aku hanya menghadiri kenduri arwah bekas ketua kampung merangkap datuk saudara aku.

 ditulis pada 1 september 2011

:: followers ::