Friday, October 28, 2011

:: bukan tak nak update ::

Weyh…lama gila aku tak update blog. Sekarang ni macam-macam dah jadi. Maaf la, bukan tak nak update, tapi busy memanjang jek aku sekarang ni. Tak apalah, biar aku share apa yang aku buat sepanjang tak update blog ni. [kalau tiap ari update, jadi diari la jawabnya blog aku ni..ngee~] 

nyum..nyum..rendang terbaik..
Hmm…yang ni projek 1st kitorang, orang lain punya task pergi Kepong, Taman Melawati, Bukit Antarabangsa, mana lagi ek…aku lupa la..hehe



Group aku ni kira beruntunglah sebab group ni jek yang dapat makan dengan responden sebab kami kena cover topik social and community. So, sebab tu kitorang dapat makan, kena pula buat case study time orang buat sambutan hari raya Aidilfitri[walaupun dah nak habis syawal]





Wah..ramainya budak-budak, rasa rindu pula dengan adik-adik aku kat rumah..huhu

[yang pakai baju batik warna merah tu adalah ex-ketua komuniti kat kawasan perumahan ni]



Dah penat bergaul dengan budak-budak, kenalah beramah-mesra dengan warga yang lebih tua pula..n_n


Yang ni rasa menyesal pula sebab tak join diorang tangkap gambar [inilah akibat malu tak bertempat] 


hah..ni antara gambar yang budak-budak group aku paling tak puas hati sebab 50% daripada gambar-gambar yang kitorang tangkap, ada jek aku..tapi style gak pic ni kan???
[angkat-angkat kening..n_n]

Banyak yang aku dapat belajar daripada case study@site visit ni. Antaranya..

1. kena bijak menyusun ayat bila bercakap dengan orang yang baru kita kenal, lebih-lebih lagi orang yang lebih tua daripada kita..[softskill ni yang paling penting untuk akan datang sebab kena ambil hati parents dulu sebelum tuan punya badan..haha - sori, tersengal kejap..hehe]

2. makan tu makan juga tapi jangan sampai lupa matlamat dan tujuan. 

3. kalau berjalan tu, jangan lupa tengok kiri, kanan atau belakang. Manatau ada orang tangkap gambar korang, sempat juga nak pose...hehe







4 comments:

  1. makan tuh mkn jugam tp jgn lupa matlamat dan tujuan.. hehe, I like :)

    ReplyDelete
  2. --> dear yayah

    thanx 4 visiting me here..:)

    ReplyDelete
  3. nice activity .trisi msa lapang .. :)

    ReplyDelete
  4. --> asnida
    y ni bukan masa lapang tp assignment...hehe

    ReplyDelete

:: followers ::