Thursday, October 13, 2011

:: takda keja ::


Sebelum mula, aku nak minta maaf banyak-banyak kepada semua sebab kadang-kadang penyampaian aku agak ‘bersepah’ dan tidak menunjukkan kelayakan aku untuk berkongsi buah fikiran. Korang tak kisah kan..?? kalau korang kisah, takpa, aku tak kisah pun..haha [..just kidding..]
n_n

***

“Waa..untunglah husband sister tu dapat isteri ‘qurratu ain’[penyejuk mata]. Mana nak cari orang macam tu lagi? Zikri, kalau kau jumpa, bagitau aku tau, aku nak buat bini”.
“Itu la. Aku pun baru nak tegur tadi, nak tanya status. Sekali tengok jari, dah ada cincin dah. Memang melepaslah. Alim, kalau kau jumpa gak, jangan lupa aku. Untung kot dapat zaujah macam tu”

Sampai jek kat office tadi, niat aku dan zikri tersasar bila terserempak dengan ‘qurratu ain’. Susah kot nak cari orang macam tu sekarang. Sejuk mata memandang. Lelaki mana nak tolak perempuan macam tu. Memang rugilah lelaki tu melainkan dia dah ada penyejuk mata sendiri.


***

Hah..sebenarnya aku rasa macam nak gelak jek bila ada orang tanya aku kenapa aku takda girlfriend lagi. Itu aku punya hal lah. Bagi aku sekarang ni cukup la untuk jadi member-member jek. Lagipun aku datang sini bukan nak cari bini, aku nak study.



"selalulah perbaharui niat, moga ia tidak tersasar dari landasan yang sepatutnya"
 :: inspired by hadis 40, 1 : niat ::

No comments:

Post a Comment

:: followers ::