Saturday, October 8, 2011

:: 4 September 2011 ::

:: 4 September ::

Segar sungguh udara di subuh hari. Malam ni agak luar biasa sebab macam aku cakap kat post sebelum ni, biasanya malam sebelum flight aku takkan tidur malam tapi tadi aku tertidur sekejap..hehe

Mujur ada orang kejutkan aku meskipun hanya dengan miskol dan sms. Siapakah dia..??haha
Siapa dia tak penting, tapi aku amat-amat berterima kasih kepadanya. Dengan izinNya, aku diberi kemudahan untuk bangun awal dan suap mulut beg baju aku yang terngangah sejak semalam..kalau tak, memang tak sempat aku packing..hee..dah lah flight jam 8.00 pagi, kena ada kat airport 2 jam sebelum flight pulak tu..huhu
***
Waa..sedih lak nak tinggalkan family..hampir 4 bulan bercuti pun tak cukup puas lagi. Adik-adik aku confirm rindu aku dan masakan aku sebab kadang-kadang kalau emak pergi kerja, memang aku yang jadi chef untuk prepare diorang punya bekal dan hantar kat sekolah time rehat. Antara rumah dan pagar sekolah adik aku tak sampai 30 langkah pun. Lagi-lagi time puasa, asal emak aku keluar beli barang persiapan hari raya, memang aku yang kena tinggal kat rumah dan siapkan juadah berbuka meskipun busy dengan aktiviti jual-menjual kat bazaar Ramadhan. Pagi ni, mak aku kejut adik-adik aku yang kecil untuk escort aku ke airport KKIA(haha..escort la sangat). Dari dalam kereta aku asyik fikir pasal diorang je. Rindu..memang aku akan sangat rindu nak dengar suara adik-adik aku..huhu

Pernah dulu time duk PJ, parents aku call sebab aku dah lama tak call. Lepas cakap sikit, adik aku lak nak cakap dengan aku. Sedih kot bila dengar suara adik aku macam nak menangis cakap dengan aku, kena pulak dia tanya aku bila aku nak balik rumah..waa..sedih..=.=


[dear iman n tasyah..jgn nangis2 ya, thn dpn abg balik Sabah abg masak utk kmu lg..]
***
Eh, jauh pulak aku menyimpang dari yang sepatutnya..hah, jangan pulak nak tacing-tacing dengan cerita aku kat atas tu..nanti tak pasal-pasal aku kena lap hingus korang..hehe

Flight aku dijadualkan sampai ke KLIA pada jam 10.30 pagi. So, setapak kakiku malangkah ke stesen bas airport, liar mataku mencari bas ke LCCT sebab ada tugas yang perlu aku selesaikan di sana.

OKTI..aku tak ingat pula OKTI ni stand for apa..hehe..tapi objektifnya adalah untuk menyambut ketibaan anak-anak Islam Sabah yang datang menyambung pelajaran di Semenanjung Malaysia dan seterusnya memberi pendedahan tentang kewujudan Markaz Siswa-Siswi Islam Sabah (MARSIS) iaitu sebuah organisasi yang ditubuhkan sejak tahun 1990 dan bertanggungjawab menjaga kebajikan anak-anak Sabah di Semenanjung.

And for the 1st time aku tidur kat airport untuk satu malam sehingga esok pagi sebab dijangkakan esok pagi lagi ramai Sabahan yang akan tiba di LCCT.

“Dalam keseronokan kita membina hubungan sesama manusia, jangan lupa untuk menjaga hubungan kita dengan Allah pula - inspired by Surah Ali-Imran, 3 : 112”

No comments:

Post a Comment

:: followers ::