Friday, April 22, 2011

:: flashback : KBT 2007 ::

:: if you read from my notes in facebook, click 'view original post' to continue reading..n_n ::

-Assalamualaikum semua-

moga di hari jumaat ni kita dilimpahi rahmat Ilahi


 tetiba teringat kenangan Kem Bina Taqwa 2007
kem ni khas untuk pelajar form 4 sekolah aku
4 hari 3 malam
kem paling teruk yang pernah aku alami setakat ini
silap sikit kena torture 
teruk seteruk-teruknya
tidur lebih kurang 2 jam sehari
bangun tidur terus kena suruh push up
mujur makan banyak
n_n
 hari ke-3 paling teruk



masuk hutan dari jam 8 pagi sampai 8 malam
mandi lumpur
kawad kaki dalam lumpur  +  tahi kerbau 

(tiga dari kanan tu aku)

sadis


dan hari last, masa halau anjing dari masuk kawasan kem...

kakiku tersusuk paku
2 inci

bila aku tengok muka kawan2 aku 
semua dah naik risau dah

time ni aku sangat2 bersyukur sebab
walaupun tembus 
tak rasa sakit

Maha Kuasa Allah,
Dia boleh hilangkan rasa sakit itu
agar hambaNya lebih yakin
akan kewujudan dan kuasaNya

*****
dan part yang paling penting untuk entri ni...

- coming soon -

karenah sesetengah orang bila di hari jumaat

(see u in the next entry about this topic)

...wallahu a'lam...


5 comments:

  1. salam...ne la hari2 yg palink mihir pernah ak ada dlm hidup ne..;pp xdala yg mihir dri ini bha...mihir2 p0n tetap jga dlm ingatan..;))

    ReplyDelete
  2. haha..
    eya la tu..susah mau dpt pngalaman ni di tempat lain mlainkn di SEMAI..
    :)

    ReplyDelete
  3. Hehe..hari 3 paling 'best' n hari2 yg mndtg lpas tu, lagilah best sbb penangan KBT 2007 bkn stkt d rasai oleh batch kta tp 1 SEMAI..

    Apapn, trus terang....mcm xda apa2 sy dpt dr KBT xcept...(?) Sbb, masa ceramah + kuliah subuh d pnuhi dgn tido..hu3. Plus, lpas tu cuti jd effect KBT x rasa sgt...:D

    ReplyDelete
  4. btul tu tiqa..
    kalau x silap time tu 1 jak ceramah...tp tu pn x dpt fokus sbb hujan lebat..

    ReplyDelete
  5. hahaha...lawok tgok gnbr junior2 ne kn buli oleh fasi2 dorg...hahahahaa

    ReplyDelete

:: followers ::